Jdi na obsah Jdi na menu
 


Správné zacházení

Většina křečků je přepravou a mnoha novými dojmy nejprve poněkod zmatena a poplašena. Proto by jste se asi s křečkem neměli mazlit hnedka nejlepší je počkat až si zvykne na nový domov, ale samozdřejmě jsou i jedinci kterým přítomnost člověka apsolutně nevadí. 

Období kdy se kžeček seznamuje s novým prostředím : Po krátké době, kdy křeček se většinou schovává ve svém příbytku, žačne za pomoci čichu skoumat okolí. Nejprve skoumavě větří, očichává okraje, prozkoumává celý prostor                                                                         Stavba hnízda : Křeček staví hnízdo většinou už první noc, kterou stráví ve svém novém domově. Pokuste se křečkovy sehnat správný materiál, rozhodně nedoporučuji noviny nebo jiny potiskvý papír. Já křečkoní natrhám papírové kapesníčky na proužky a křeček už si s tím udělá co chce.

Jak ochočit křečka                                                                                                    Jelikož křečci žijí už dlouhou dobu u člověka, nejsou to už vlastě oprevdová divoká zvířeta. Mláďata narozená v kleci si zvyknou na přítomnost a pach člověka, který se o ně i jejich rodiče stará. Nejvhodnější doba pro kontakt je večer, kdy bývá křeček nejčilejší. Nebuďte jej, pokud máte zrovna čes a chuť si s ním pohrát.

1.Krok - Po uplynutí jednoho týdne můžete s křečkem zečít nevazovat přátelství. Naprosto klidně položte ruku ne klec, přitom mluvte a čekejte než ji začne zvědavě očichávat. (Podle temperamentu zvířete to může trvat zhruba 2 až 3 dny)

2.Krok - Nabýdněte křečkovy malý pamlsek z ruky. pamlsek nepouštějte hned, jak si ho křeček ucholí přerdmími tlapkami nebo zoubky, jinak s ním rychle zmizí ve svém domečku. Takto bude krmení okusovat za vaší přítomnosti.

3.Krok - Zatímco křeček okusuje pamlsek, můžete jej zkusit jemně pohladit podél boků. Nesahejte mu znenadání na tělíčko z vrchu nebo ze shora, protože to křečka vyleká.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář